Tomàs Cusiné

Més de quatre dècades en el món del vi

Nascut el 1962, Tomàs Cusiné Barber és un dels enòlegs i empresaris viticultors amb més projecció i prestigi de Catalunya.

Es va iniciar en el món del vi després de l’adquisició de Castell del Remei per part de la seva família, el 1982. L’any 2003, es va allunyar de l’empresa familiar per iniciar els seus propis projectes: els cellers Tomàs Cusiné i Cara Nord, en els que va poder posar en pràctica les seves pròpies idees sobre viticultura i enologia, impulsant els principis ecològics, el màxim rigor qualitatiu i la innovació tècnica a través de la investigació.

Com a president de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre, Cusiné també s’ha involucrat en la dinamització de l’enoturisme de la comarca, promovent les visites a les instal·lacions dels cellers i les vinyes, rutes temàtiques, tastos i altres activitats.

A l’octubre de 2014 va tornar a Castell del Remei, assumint la màxima responsabilitat en la seva direcció, per continuar afermant el rumb d’aquest celler històric, reestructurant la vinya, renovant la imatge dels seus vins i potenciant l’atractiu enoturístic de la finca.

Quatre cellers, tres DO i més de 30 països

Amb la suma del celler familiar, Tomàs Cusiné s’ha convertit en l’impulsor d’un dinàmic grup vinícola, amb quatre cellers: Tomàs Cusiné, Cara Nord, Cérvoles i Castell del Remei. En conjunt, aquests cellers produeixen anualment un total de 1.300.000 ampolles de vi, en quatre denominacions d’origen (Costers del Segre, Conca de Barberà, Montsant i Catalunya), que es comercialitzen en més de 30 països d’Europa, Àsia, Amèrica i Oceania.

Després de més de quatre dècades de trajectòria en el món del vi, i 40 veremes al seu currículum, Cusiné ha aconseguit assolir els seus somnis i objectius perseverant en els seus postulats, amb una intensa dedicació a la feina i confiant en la tasca de l’equip de professionals que li envolta.

Scroll to Top